Kungswalla

Kärmeniemen Vermont rautiankimo suomenhevosori, säkäkorkeus 150 cm


Selaa kuvagalleriaa

Rekisteritiedot

  • kilpailee tasolla 5 kenttäratsastuksessa
  • CIC1: Helppo A – 110 cm – 100 cm (2186.69 op)

Näyttely- ja kilpailumenestys

  • SV-? 00,00 pisteellä 00.00.2017

" Se oli liian pieni, lyhytjalkainen ja vielä väärän värinenkin. "

Mä olin nähnyt orlovinharmaan ponin lukemattomia kertoja sillä hallikaudella, ja mua oli aina vähän hymyilyttänyt. Oli kevään viimeiset hallikisat ja meidän – mun ja Danielin - villahäitä vietettäisiin seuraavana viikonloppuna. Poni starttasi satasen luokassa. Mä ja Daniel istuttiin katsomossa, heti pienen okserin vieressä kylmän Danielia nauratti, kun se seurasi pienhevonen menoa radalla, ja mä sanoin, että tyst nu. Poni suorittaa. Ja se poni pinkoi aina luokkansa voittoon asti, ja kunniakierrosta tsiigatessani sen menoa mä ajattelin, etten mä näkisi sitä ennen seuraava kautta.

Ja kuinka väärässä mä olinkaan.

Meidän hääpäivän aamuna vanhan Mustaparran karsinassa seisoi se harmaa poni. Seitsemän vuoden yhteiselolle, Daniel sanoi ja halasi. Mua ei naurattanut. Ja puolen vuoden jälkeen Daniel lähti ja vei kaiken omistamansa, paitsi yhden. Hevosensa se jätti. Ja mä ajattelin, ettei ponin paikka enää ollut meillä. Mä en enää sovittanut sen treeniaikatauluja omiini, ja silloin jos sovitin, ei mikään onnistunut. Se oli liian pieni, lyhytjalkainen ja vielä väärän värinenkin. Rauhaton ja kiireinenkin. Niin, sehän oli sen vika, että Daniel oli häipynyt.

Oli mennyt neljä kuukautta, ja fatsi totesi tuimana, että se laittaisi sen harmaan valjaisiin, ellen mä tekisi sillä yhtään mitään. Menee hyvä hevonen hukkaan, se lisäsi. Iltapäivällä mä nousin ensimmäistä kertaa neljään kuukauteen Mäyrän selkään. Mäyrä seisoi topakasti tallikäytävällä, pienet, poninkorvat tiukasti hörössä. Kyllä se tiesi mihin me oltiin menossa. Töihin.

KERJ-I - SLA-I - SV-IKärmeniemen Colorado 148 cm, rautiaankimo Malvin166 cm, rautias Malava
Saterna
Sakariina164 cm, rautias Sakari
Salarikos
KTK-III - SV-IIKärmieniemen Sunnuntailapsi 157 cm, rautias Ikuisuuskehrääjä157 cm, musta Pohjanoteeraus
Ilosanoma
Jätetään Kitumahan150 cm, ruunikko Jännästi Jäkittää
Kitumaijja

© Wallan Talli & VRL-01317 2016

Tämä on virtuaalitalli | Tämä on virtuaalihevonen